Medicina Egészségközpont
Főoldal/Specialitásaink/Lineáris lökéshullám-terápia
On-line bejelentkezés
(+36) 1 224 54 24

Lineáris lökéshullám-terápia

Magyarországon először és kizárólagosan az Istenhegyi Klinika urológiai-andrológiai rendelőjében alkalmazzák azt a lineáris lökéshullám terápiát - Linear Shockwave Therapy (LSWT) -, amely hosszú távon nyújt hatékony megoldást a keringési problémák okozta merevedési zavarok kezelésében.

A terápiát egy speciális orvosi eszköz segítségével végzik, amely a legkorszerűbb lineáris fejjel, alacsony intenzitású lökéshullám kezeléssel gyógyítja a betegeket. A fejlett országokban már 2010-től használják eredményesen a lökéshullámot, a terápia következtében a betegek 78,8%-a tapasztalja az erekció jelentős javulását, az Európai Urológus Társaság ma már az első vonalban ajánlja a speciális kezelést.

A felmérések szerint, a negyven év feletti férfiak 40% százaléka küzd merevedési zavarral, amellyel azonban csak igen ritkán fordulnak orvoshoz, pedig az erektilis diszfunkció szakszerű segítséggel hatékonyan gyógyítható. A merevedési zavart a fizikai és lelki okok egyaránt előidézhetik. A pszichés merevedési zavarok az esetek csak 20%-át teszik ki, főleg a fiatalabb férfiaknál jelentkeznek, többnyire depresszió, szorongás, gátlások, kimerültség és a stressz következményeiként.

Linear Shockwave Therapy - LSWT

Erekciós zavarok

Az erekciós zavarok nagy része fizikai okokra, elsősorban érrendszeri megbetegedésekre vezethetők vissza. Az érrendszeri megbetegedések közül leginkább a cukorbetegség veszélyes, a cukorbeteg férfiaknál 35-90% a merevedési zavar esélye. Érintettek továbbá a magas vérnyomásban, érelmeszesedésben, magas koleszterinben, szívbetegségekben és az elhízásban szenvedő férfiak. A diszfunkció előfordulhat műtét (főleg prosztata) után, illetve egyéb betegségek és balesetek következményeként is.

A merevedési zavarok – erektilis diszfunkció – kezelésére különböző módszerek léteznek. A legegyszerűbb és az elmúlt évtizedekben legelterjedtebb megoldás a potencianövelő gyógyszerek szedése. Rendelkezésre állnak továbbá vákumharangok, hormonális kezelések, invazív módszerek (péniszbe fecskendezés), valamint olyan sebészeti beavatkozások, melyek során a péniszbe protézist helyeznek. Ezek a módszerek azonban számos kellemetlenséggel, elsősorban a szexuális élet spontaneitásának megszűnésével járnak, mivel alkalmazásuk a szexuális együttlét időpontjának előre megtervezését igénylik.

Ma a merevedési zavarok gyógyításának legkorszerűbb, legbiztonságosabb és leghatékonyabb, világszerte elismert módja az EDSWT, a lökéshullám-terápia. A lökéshullám terápiákon belül megkülönböztethetjük a lineáris lökéshullám terápiát, az LSWT-t, amikor lineáris fejjel történik a kezelés, így az sokkal gyorsabb és hatékonyabb. Az LSWT visszaadja a betegek normális szexuális életet, amely bármely pillanatban, előre tervezés nélkül teszi lehetővé a spontán, intim szexuális együttlétet.

Hogyan működik?

A lökéshullám terápia egy rendkívül erős, nem célzott, oszcilláló hullámként terjedő hangimpulzus, amely képes az energiát a keletkezés helyétől távolabbi területekre eljuttatni. A terápiát külföldön az 1980-as években epe- és vesekövek gyógyításánál kezdték el alkalmazni. Az eljárás során felfedezték, hogy a hullámok nemcsak a lágy szövetek gyógyulását segítik elő, hanem új erek keletkezését és a vérellátás javulását is előidézik. Ez a felfedezés fordulópontot jelentett a merevedési zavarok kezelésében. Sikerült egy olyan alacsony intenzitású lökéshullámokat kibocsátó műszert kifejleszteni – Renova -, amely a pénisz vérellátását javítva biztosítja a merevedést. A lökéshullám terápia eredménye a merevedési zavar – erektilis diszfunkció – nagymértékű, hosszú távú javulása.

A Renovát gyártó cég partnere az RW Medical, aki Magyarországon kizárólagosan az Istenhegyi Klinikán alkalmazza a speciális gépet.

Hol vehető igénybe?

Magyarországon egyedüliként az Istenhegyi Klinikán érhető el a lineáris lökéshullám terápia. Az LSWT terápia 4 db kezelést foglal magába, heti egyszeri alkalommal. A kezelés rövid – 15 perc – fájdalommentes, biztonságos, és nincs semmilyen ismert mellékhatása. Az Istenhegyi Klinika egyedülálló lineáris lökéshullám terápiájának specialistája Dr Diószeghy Gábor urológus.

A kezelés

Szakértői vélemények az LSWT módszerről:

Dr. Igor Motíl MD (Brno, Csehország): “Az első tapasztalatok alapján azt mondhatom, hogy a Renova műszerrel történő kezelések sikeressége meghaladta a várakozásainkat, és feltételezhető, hogy ez a módszer lesz a következő áttörés a merevedési zavarok gyógyításában, úgy, mint évekkel ezelőtt a Viagra berobbanása volt a gyógyszerpiacra.“

Dr. Yacov Reisman (Hollandia): Az Amsterdam Hospital és az Európai Szexuális Medicina Társaság tagja. “A betegek 87%-ánál volt sikeres a kezelés. Nem jelentkeztek mellékhatások sem a kezelés során, sem annak befejezése után. Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy a Renova egy új, korszerű kezelési módszer az erektális diszfunkció kezelésére”

Dr. Natalio Cruz MD (Spanyolország) – Clínica de Fátima, Sevilla España, az Európai Szexuális Medicina Társaság tagja: “A betegek sem a kezelés alatt, sem utána nem tapasztaltak semmilyen kellemetlenséget. A kezelés fájdalommentes és ártalmatlan, nincs ismert mellékhatása. Ami számomra érdekes és meglepő, hogy a kezelés hatása már az első alkalmak után jelentkezett. A betegek több mint fele a harmadik alkalom, egyes betegek pedig már a második kezelés után észlelték a javulást.“

Dr. Antonio Martin Morales (Spanyolország) – Urologiai Intézet Malaga: “Le vagyok nyűgözve az LSWT és a RENOVA eredményeitől. A kezelés után egy hónapon keresztül kísértük figyelemmel 16 páciens sorsát: 14 páciensnél egyértelmű volt a kezelés hatása. A betegek 87,5%-a szerint volt eredményes a kezelés. Így minden egyes alkalommal nagyobb bizalommal ajánlom ezt a kezelést.”

Megosztás

Áraink

Szakorvosi vizsgálat25.000 Ft
Szakorvosi kontroll20.000 Ft
Szakorvosi konzultáció14.000 Ft
Szakorvosi vizsgálat + cystoscopia50.000 Ft
Szakorvosi kontroll + cystoscopia45.000 Ft
Női inkontinencia vizsgálat16.000 Ft
Női inkontinencia kontroll vizsgálat12.000 Ft
Szalagplasztika (TOT) műtét290.000 Ft
Férfiak HPV szűrése19.000 Ft
EDSWT - merevedési zavar lineáris lökéshullám terápia, 5 kezelés + ajándék CO2 (Mofetta) kezelés 10 alkalom
(a terápia feltétele előzetes szakorvosi vizsgálat, melynek díja 22.000 Ft, ami külön fizetendő)
450.000 Ft
Induratio penis plastica (görbe pénisz) lokális lökéshullám kezelése műtét nélkül 4 alkalom150.000 Ft
Vazektómia műtét150.000 Ft
Spermatocele műtét180.000 Ft
Hydrocele műtét180.000 Ft
Varicocele műtét180.000 Ft
Circumcisio180.000 Ft
TUMT (hűtött prosztata termoterápia)470.000 Ft
TUMT utáni kontroll20.000 Ft
Uroflow – vizeletáramlás mérés10.000 Ft
Katétercsere14.000 Ft
Katéter kontrollált eltávolítása8.000 Ft
A helyi (lokális) érzéstelenítésű urológia műtétek külön díj ellenében altatásban is kérhetőek25.000 Ft

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Kapcsolódó háttéranyagaink

Go to Top