Medicina Egészségközpont
Főoldal/Specialitásaink/Rádiófrekvenciás izzadásgátlás
On-line bejelentkezés
(+36) 1 224 54 24

Rádiófrekvenciás izzadásgátlás

A túlzott mértékű, kellemetlen szagú izzadás kezelésére több módszer is létezik, ezek közül a legmodernebb eljárás az apokrin verejtékmirigyek szemiszelektív, rádiófrekvenciás (RF) kezelése az ONIX ApoCleaner rendszerrel, amely gyorsan hat, tartósan gátolja a verejtékezést, és ehhez sok esetben akár egyetlen kezelés is elegendő lehet.

Az izzadás

Szervezetünk egyensúlyának fenntartásában fontos szerepe van az izzadásnak. Elsődleges funkciója, hogy a verejték elpárologtatása révén hűtse szervezetünket, biztosítva annak az állandó, normál hőmérsékletét. Emellett az izzadás fontos eleme szervezetünk védelmi rendszerének, a verejtékezés által a bőrfelszínre jutó anyagok a fertőzések bőrön át való bejutását gátolják. Harmadik, szintén fontos szerepe, hogy részt vesz a szervezetünk só- és vízháztartásának szabályozásában. Ezen túlmenően az izzadás során mérgek is távoznak szervezetünkből, így fontos méregtelenítő funkcióval is bír.

A fentiek miatt minden ember izzad, de egyes esetekben az izzadás olyan mértékű vagy olyan összetételű, ami a fenti élettani funkciók ellátásához már nem szükséges, ezzel szemben az életminőségünket jelentősen rontó, kellemetlen és kényelmetlen állapot.

Az emberi szervezetben kétféle verejtékmirigy található. Az egyik fajta verejtékmirigyünk az eccrin mirigy, ez sós – normál esetben víztiszta – verejtéket termel, és hő hatására indul be a működésük. A másik típus az apocrin verejtékmirigy, ami a tejmirigyek rokona. Utóbbiak a hónaljban, az emlőbimbó körül és a gáttájékon találhatók. A pubertás idején kezdik meg működésüket, és elhelyezkedésüktől függően – gyakran kellemetlen szagú, vagy gyorsan azzá váló, feromonokat tartalmazó váladékot termelnek. Elsősorban különböző izgalmi hatásokra indul be a működésük, a hő nem befolyásolja őket.

Mikor beszélünk kóros izzadásról?

A fokozott izzadás (hiperhidrózis) a vegetatív idegrendszer kiegyensúlyozatlan működésének következtében jön létre. A jelenség teljesen természetes módon is megjelenhet a serdülőkor tájékán, amikor a nemi hormonok termelődése beindul, ez azonban nem marad fenn huzamosabb ideig. Idősebb életkorban többek között a fokozott stressz válthat ki hiperhidrózist, ami egy idő után igen kellemetlenné is válhat, hiszen a hónaljunk környékén láthatóan átnedvesedhet a ruhánk, a kézfej fokozott izzadása pedig az olyan mindennapos tevékenységeket is kellemetlenné teheti, mint a kézfogás. Egyes belgyógyászati betegségek, például a pajzsmirigy-túlműködés szintén előidézője lehet a túlzott verejtékezésnek.

Az erős izzadtságszag (bromhidrózis) szintén olyan probléma, ami jelentősen ronthatja a mindennapos életminőségünket: ebben az esetben a verejtékmirigyek egyik fajtájának, az apokrin mirigyek váladékának van erős szaga, amit általában a mirigyek szerkezetének megváltozása okoz.

Hogyan szabadulhatok meg a kellemetlen izzadástól?

A túlzott mértékű, kellemetlen szagú izzadás kezelésére több módszer is létezik, ezek közül a legmodernebb eljárás az apokrin verejtékmirigyek szemiszelektív, rádiófrekvenciás (RF) kezelése az ONIX ApoCleaner rendszerrel, amely gyorsan hat, tartósan gátolja a verejtékezést, és ehhez sok esetben akár egyetlen kezelés is elegendő lehet.

Az ONIX ApoCleaner igen vékony (0,3 milliméter átmérőjű) tűk segítségével rádiófrekvenciás energiát továbbít a verejtékmirigyekhez. Az eljárás lényege, hogy a rádiófrekvenciás energia hatására a bőr verejtékmirigyeket is tartalmazó rétege felmelegszik, a mirigyek pedig azonnal inaktívvá válnak és idővel felszívódnak.

Annak érdekében, hogy a keletkező hő a környező szöveteket ne károsítsa, az eszköz egy hűtőrendszerrel is rendelkezik. Ennek segítségével a kezelés során a bőrfelszínt folyamatosan hűtik, így a bőr felszínhez közeli rétege és az abban található idegvégződések nem károsodnak.

Miért előnyösebb az ONIX ApoCleaner eszköz használata, mint más izzadásgátló kezelések?

A túlzott mértékű, kellemetlen szagú izzadás kezelésére létező egyéb módszerekhez képest az ONIX ApoCleanerrel történő kezelés gyors, tartós hatású és minimális mellékhatással rendelkezik. Az alternatív kezelési lehetőségek egy vagy több paraméterben elmaradnak tőle.

Izzadásgátló készítmények

Az izzadásgátló készítmények antibakteriális hatásúak és fizikai úton gátolják az izzadást, illetve semlegesítik a kellemetlen izzadtságszagot.

Előnyük, hogy könnyen hozzáférhetőek, hátrányuk, hogy naponta akár többször is alkalmaznunk kell őket a kívánt hatás folyamatos fenntartásához, emellett bőrgyulladást (dermatitisz) is okozhatnak gyakori, hosszabb használatot követően.

Botoxkezelés

A Botox egy fehérje természetű anyag, teljes nevén Botullinum toxin, amit egy cianobaktérium, a Clostridium botulinum termel, és ami az ideg-izom ingerület átvitelt gátolja. A kozmetikai, szépészeti kezelések során rendkívül kis mennyiségeket, lokálisan alkalmaznak belőle, ami veszélytelen. Az izzadásgátló Botox kezelés hatása is az ingerületátvitel gátlására épül. A botoxkezelés ugyan hatékony és biztonságos, de hatása nem végleges, hanem mindössze 3-7 hónapon keresztül biztosít izzadásgátlást, tehát a tartós hatás elérése érdekében évente akár többször ismételni kell. Emiatt az ára sem kedvező.

Sebészeti kezelés

A sebészeti kezelés az ONIX ApoCleaner kezeléshez hasonlóan elpusztítja a bőr kellemetlen szagokért felelős apokrin verejtékmirigyeit, de drága és viszonylag hosszadalmas beavatkozás, emellett 2 hét lábadozási időt is igényel a felépülésig. Emellett nemkívánatos mellékhatások is felléphetnek, úgy mint hegesedés, sejtelhalás vagy más komplikációk.

Onix ApoCleaner kezelés

Az ONIX ApoCleaner eszközzel végzett kezelés akár egyetlen kezelési alkalmat követően az izzadás tartós, hosszú évekig tartó gátlását* képes biztosítani. Előnye a sebészeti beavatkozással szemben, hogy teljesen biztonságos, legfeljebb minimális mellékhatásai lehetnek, és a lábadozási idő mindössze 3-5 nap.

Az ONIX ApoCleaner kezelés segítségével biztonságosan megszüntethető a túlzott verejtékezés és az ezzel járó kellemetlen szagok. Nincs szükség napi szinten akár többször izzadásgátló készítmények alkalmazására és a kezelés hatása sokkal tartósabb, mint a Botox kezelésé.

Kezelést megelőző szakorvosi konzultáció

Az ONIX ApoCleaner kezelést minden esetben szakorvosi konzultáció előzi meg, amely során megbeszélésre kerül a páciens kórtörténete – a kontraindikációk kizárása érdekében – , illetve a szakorvos ellenőrzi a kezelendő területet, hogy lát-e ott valamilyen kezelést kizáró okot. Ezt követően a szakorvos és a páciens közösen döntenek a kezeléssel kapcsolatban.

Hogyan zajlik az ONIX ApoCleaner eszközzel végzett kezelés?

A kezelőorvos szőrteleníti és fertőtleníti a bőrt, majd egy toll segítségével kijelöli a kezelni kívánt bőrfelületet. Szükség esetén jód-keményítő próbával pontosan meghatározható, hogy hol izzad a páciens a legjobban. Újabb sterilizálás után a műtéti terület fájdalomcsillapító kezelésben részesül, mely lehet krém vagy a bőr alá fecskendezett helyi érzéstelenítő oldat. Az érzéstelenítő eloszlása és felszívódása után (kb. 5-15 perc) kezdődhet a kezelés.

A rádiófrekvenciás kezelés befejezését követően ismét fertőtlenítik a kezelt területet és steril gézt helyeznek rá 24 órás időtartamra. A kezelés hónaljanként mindössze mintegy fél órát vesz igénybe.

Az alkalmazott érzéstelenítő kezelésnek köszönhetően az ONIX ApoCleaner kezelés teljesen fájdalommentes, mindössze apró kellemetlenség érzettel járhat, és a fájdalomcsillapító hatás elmúltával sem jelentkezik jelentős fájdalomérzet.

Hány kezelésből áll a terápia?

A szükséges kezelések száma páciensenként eltér. Sok esetben már egyetlen kezeléssel is tartós hatás érhető el, de egyes pácienseknél 2-3 kezelésre szükség lehet. Az egyes kezelések között – szintén az egyéni adottságok függvényében – 3-6 hónapnak kell eltelnie. Az ismétlő kezelések plusz költséggel nem járnak.

Milyen mellékhatásokkal járhat az ONIX ApoCleaner kezelés?

A kezelésnek lehetnek minimális mellékhatásai, mint véraláfutás, bőrpír, átmeneti enyhe ödéma, ezek azonban teljesen veszélytelenek és gyorsan elmúlnak.

Mikor nem javasolt az Onix ApoCleaner kezelés?

Terhesség, menstruáció vagy beültetett fémeszköz jelenléte esetén a kezelés nem alkalmazható. Ugyancsak kerülendő a terápia, ha Önnél sugárkezelést végeznek, rosszindulatú daganat van jelen vagy bőrallergia kezelése zajlik.

Van-e valamilyen teendő a kezelést követően?

A kezelést követően 24 óráig nem javasolt zuhanyoznia, forró fürdőt vennie. 7 napig kerülni kell az izzadással járó intenzív testmozgást, a forró szaunát és az alkoholos italok fogyasztását. Emellett ügyelni kell a megfelelő folyadékbevitelre is. Pár napig hűtőborogatás alkalmazható, ha szükséges. A kezelést követő 3 napban ajánlott gyulladásgátló gyógyszer szájon át történő szedése, amelyet a szakorvos ír fel.

A kezelt terület mielőbbi regenerálódása érdekében speciális krém alkalmazható.

*Az emberi szervezet természetes regenerációs folyamatainak részeként – regenerálódási képességének függvényében – idővel képes lehet teljesen új verejtékmirigyek létrehozására, emiatt a szakmai nyelvben az ilyen kezelések hatására a magyarra nehezen fordítható semi-permanent kifejezést alkalmazzák.

 

Megosztás

Áraink

Szakorvosi vizsgálat25.000 Ft
Szakorvosi kontroll20.000 Ft
Anyajegy szűrés22.000 Ft
Rádiófrekvenciás izzadásgátlás terápia (3 kezelés árát tartalmazza)300.000 Ft
Szakorvosi vizsgálat25.000 Ft
Szakorvosi kontroll20.000 Ft
Szakorvosi konzultáció14.000 Ft
Szakorvosi sebkezelés12.000 Ft
CO2 kezelés, 10 alkalmas bérlet100.000 Ft
Lágylézer kezelés10.000 Ft
Lágylézer kezelés 10 alkalmas bérlet80.000 Ft
Lökéshullám kezelés15.000 Ft
Lökéshullám kezelés 5 alkalmas bérlet60.000 Ft
Asszisztensi kezelések
Asszisztensi sebkezelés7.000 Ft
Podiáter tevékenység8.000 Ft

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Kapcsolódó háttéranyagaink

Go to Top