Medicina Egészségközpont
On-line bejelentkezés
(+36) 1 224 54 24

Sebészet

Az általános sebészet tárgykörébe nagyon sok betegség tartozik – a hasfal és a hasüreg szinte minden szerve illetve azoknak a betegségei –, és ezek a betegségek igen sokféle tünetet produkálnak. Sok hasüregi betegség gyógyítható konzervatív, vagyis nem sebészeti módszerrel, de ha ez sikertelen, vagy ha eleve a sebészet biztosítja a végleges megoldást, akkor műtéthez kell folyamodnunk. Erről a betegeket tájékoztatjuk, és közös egyetértésben döntünk a kérdésben. A sebészet foglalkozik a pajzsmirigybetegségek műtéteivel és a keringési rendszer állapotrendezésével (visszérműtét, artériás rekonstrukciók) is.

Mint a legtöbb betegségnél, így a sebészeti eseteknél is igaz, hogy minél korábban ismerjük fel a bajt, annál könnyebb a kezelés, illetve annál biztosabb a végleges, szövődménymentes megoldás. Vannak olyan állapotok, amelyeknél ha nem észleljük időben az elváltozást, már nem is lehet – vagy nem teljes mértékben lehet – segíteni. Ezért klinikánkon arra törekszünk, hogy minél hamarabb felismerjük a betegségek jelenlétét – már akkor, amikor még nem jár panaszokkal. Ennek a leghatékonyabb módja a szűrések végzése.

Így mindenkit arra biztatunk, hogy ha bármilyen, betegségre utaló jelet észlel, vagy már panaszai is vannak, forduljon hozzánk bizalommal! Klinikánkon kivizsgáljuk, diagnosztizáljuk, és lehetőség szerint megoldjuk a gondjait.

Sérv

A hasfalnak vannak olyan gyengébb területei (például a lágyék illetve a köldök tájéka), amelyek ha külső tényezők hatására tovább gyengülnek, akkor ott egy nyílás, vagyis sérv alakul ki.

A sérv sokáig tünet- és panaszmentes lehet, de az idő múlásával rosszabbodhat és panaszokat okozhat. Befolyásolhatja a mindennapi fizikai aktivitást, a munkavégzést és a sportolást. Azonkívül, hogy zavaró vagy fájdalmas lehet, még veszélyt is hordoz magában: a hirtelen kialakuló fájdalom kizáródást jelez, és ilyenkor a sérvet rövid időn belül meg kell operálni.

Ha viszont időben diagnosztizáljuk a sérvet, akkor tervezett időpontban, minimális megterheléssel járó sebészeti műtéttel tudjuk megoldani a problémát.
Klinikánkon elérhető a sérvsebészeti rendelés, amelynek során megállapítható a sérv. A kivizsgálás után tájékoztatjuk a beteget, hogy a probléma milyen körülmények között oldható meg, és megbeszéljük a továbbiakat: előkészítés, érzéstelenítés, műtét menete, gyógyulási időszak.
Sérvsebészet során a legfejlettebb elveket és módszereket alkalmazzuk (modern varróanyagok, sérvhálók).

A műtét során általában minimális megterheléssel járó metszést ejtünk, szövetkímélő módszerrel látjuk el a sérvet, majd – szükség esetén – a megfelelő rétegbe hálót ültetünk. A sebet felszívódó öltésekkel zárjuk, így a pácienst megkíméljük a varratszedés kellemetlenségeitől.
Az Istenhegyi Magánklinikán az OEP támogatott, egynapos sérvsebészeti beavatkozások zajlanak.

Ha sérve van, és sérvsebészeti specialista véleményére van szüksége, esetleges műtéti megoldások ismertetésére, keresse klinikánkat a megadott elérhetőségeken (e-mail, telefon).

Megosztás

Áraink

Szakorvosi vizsgálat25.000 Ft
Szakorvosi kontroll20.000 Ft
Szakorvosi konzultáció14.000 Ft
Sérv műtét (sérvháló beültetéssel) 1 oldal250.000 Ft
Sérv műtét (sérvháló beültetéssel) 2 oldal350.000 Ft
Köldöksérv műtét (sérvháló beültetéssel)250.000 Ft
Thrombectomia30.000 Ft
Kisműtét30.000 Ft

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Specialitásaink

Go to Top