Medicina Egészségközpont
Főoldal/Szakrendeléseink/Endokrinológia
On-line bejelentkezés
(+36) 1 224 54 24

Endokrinológia

Az endokrinológia a szervezet neuroendokrin rendszerének részét képező belső elválasztású mirigyekkel és az általuk termelt hormonokkal foglalkozik. Célja, hogy helyreállítsa a megbillent egyensúlyt a szervezetben, optimalizálja a megbetegedett belső elválasztású mirigyek működését. Endokrinológia szakrendelésünket Dr. Balogh Illés, a terület egyik elismert szakembere tartja.

Az elhízás komplex endokrinológiai kezelése

Rendszeresen mozog és számos fogyókúrás módszeren van már túl, mégsem sikerült testsúlyát csökkentenie? Úgy érzi, hiába a megfelelő életmód, Önnek ez sem segít a fogyásban? Ha erőfeszítései ellenére folyamatos kudarcok érik, érdemes az elhízás mögött meghúzódó hormonális, orvosi szóval endokrinológiai okokra is gondolni. Feltétlenül érdemes felkeresnie minket abban az esetben, ha úgy érzi, mindent megtett a jelenleginél alacsonyabb testsúly elérése érdekében, erőfeszítései azonban nem hoztak tartós eredményt. Tovább»

A férfi és a női eredetű meddőség komplex endokrinológiai kezelése

A gyermekvállalás időpontja egyre inkább kitolódik a 30-as, valamint 40-es éveink felé, mind a férfiak, mind a nők esetében. A biológiailag ideálisnak tartott életkortól való eltérés egyik következménye a párok meddőségi problémáinak gyakoribbá válása: az Istenhegyi Klinikán olyan komplex endokrinológiai kivizsgálást biztosítunk a meddő párok részére, amelynek során mind a férfi, mind a női meddőség hormonális okai felderíthetőek és orvosolhatóak. A komplex endokrinológiai kezeléseknek köszönhetően a természetes és a mesterséges úton történő teherbeesés esélyei is egyaránt jelentősen javíthatóak. Tovább»

A női eredetű meddőség endokrinológiai kivizsgálása

A várandósság sikeres létrejöttéhez normális hormonműködésre van szükség, hiszen a petesejtek érési folyamata mellett a hormonok szabályozzák a méh felkészítését is az embrió befogadására. Ha a meddőség kialakulása mögött a hormonháztartás zavarát feltételezzük, akkor egyaránt megvizsgáljuk a petefészekhormonoknak, az agyalapi mirigy hormonjainak, illetve a nőkben is termelődő férfihormonoknak a szintjét. Hibás hormonműködés esetén általában valamilyen gyógyszeres kezeléssel vagy hormonpótlással kezelhető a páciens. Tovább»

A férfi meddőség endokrinológiai kivizsgálása

A férfi eredetű meddőségnek – a női eredetű meddőséghez hasonlóan – ugyancsak többféle hormonális oka lehet. Az esetek mindegy 30-40%-ában a hímivarsejteket és a férfi nemi hormont, a tesztoszteront termelő herék nem megfelelő működése vezet meddőséghez. A férfi meddőség hormonális okaira az endokrinológiai kivizsgálás során derülhet fény, amelynek során a leggyakoribb hormonális problémák mellett a vas- és a koleszterin-anyagcsere vizsgálatára is sor kerül, góckutatással kiegészítve. (A góckutatás során azt keressük, hogy bizonyos szervekben vagy szövetekben jelen van-e valamilyen gyulladásos, lappangó elváltozás, amely a különféle kórokozók felszaporodását majd véráramba kerülését okozza.) Tovább»

Megosztás

Áraink

Endokrinológia szakorvosi vizsgálat25.000 Ft
Endokrinológia szakorvosi kontroll19.000 Ft
VizsgálatokEmésztőrendszeriPajzsmirigy
Labor (Nagyrutin)*
széklet weber
Labor ( CRP, triglicerid, koleszterin, LDL, HDL,)
Labor: Pajzsmirigy panel T3,T4, TSH, anti-TPO
Hasi UH
Pajzsmirigy UH
Gasztroenterológia
Endokrinológia szakorvosi vizsgálat
ÁR40.000 Ft40.000 Ft

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Kapcsolódó háttéranyagaink

Go to Top