Medicina Egészségközpont
Főoldal/Szűrések/CervicLife HPV és méhnyakrák szűrés
On-line bejelentkezés
(+36) 1 224 54 24

CervicLife HPV és méhnyakrák szűrés

A méhnyakrák elméletileg 100%-ban megelőzhető, de még napjainkban is évente 400-500 nő hal meg méhnyakrákban Magyarországon, és sajnos a rendszeres citológiai vizsgálat sem jelent teljes védelmet. A méhnyakrák ugyanis az esetek 24-32%-ában* olyan nőknél alakul ki, akik előzőleg jártak citológiai vizsgálaton alapuló nőgyógyászati szűrésre, és negatív eredménnyel rendelkeztek!

Mi ennek az oka?

  • A citológiai vizsgálat megbízhatóságának egyik legfontosabb korlátja a mintavétel. Ha a kenet nem tartalmazza a daganatos elfajulásnak (burjánzásnak) indult sejteket, akkor a mintát a laboratórium negatívnak fogja értékelni.
  • Régóta tudjuk, hogy a HPV (humán papilloma vírus) fertőzés és a méhnyakrák kialakulása között összefüggés van, de az elmúlt évek tudományos vizsgálatainak eredményei egyértelműen bizonyították, hogy a méhnyakrákos esetek több mint 95%-át a HPV vírus magas kockázatú típusaival (hrHPV) való tartós fertőzöttség okozza. A citológiai vizsgálat nem mutatja ki a HPV vírust, csak a fertőzöttségre utaló sejtelváltozásokból következtet annak fennállására. Feltéve, hogy ezek a jelek már megjelentek, és a megfelelő helyről vették a kenetet…

Megoldás: CervicLife HPV és méhnyakrák szűrés

A klinikánkon elérhető CervicLife olyan kombinált szűrővizsgálat, amely a lehető legkevesebb szubjektív elemet (hibalehetőséget) tartalmazza, és a méhnyakrák kialakulásának okát, ­ a HPV fertőzöttséget ­ is vizsgálja.

A CervicLife szűrés elemei

1. HPV szűrés (DNS vizsgálaton alapuló hrHPV kimutatás)

14 magas kockázatú HPV kimutatása és a HPV 16/18 azonosítása citológiai mintából a legmodernebb cobas® 4800 teszttel

2. Citológia (A citológiai kenet mikroszkópos patológiai vizsgálata)

Hagyományos citológiai vizsgálat az ország egyik legnagyobb nőgyógyászati citológiai laboratóriumában

3. Biomarker vizsgálat (Progresszív rákmegelőző állapot kimutatás)

p16 és Ki67 biomarker fehérjék kimutatása citológiai mintából CINtec® PLUS teszttel

A CervicLife szűrés előnyei

  • A hrHPV kimutatás segítségével kiszűri azt a 30%-nyi beteget, akik fokozottan veszélyeztetettek a méhnyakrák szempontjából – negatív citológiai leletük ellenére.
  • A magas kockázatú hrHPV vírusokat a méhnyakról levett mintából a kenetvétel helyétől függetlenül kimutatja, tehát nincs mintavételi hibalehetőség. Ezen belül külön jelzi a teszt, ha a legmagasabb kockázatú (16-os vagy 18-as típusú) hrHPV jelen van a mintában.
  • A HPV kimutatás a legmodernebb, PCR alapú DNS vizsgálaton alapul, teljesen automatizált, tehát objektív.
  • A mintavételi eljárás nem különbözik a sejtkenet mintavételtől, tehát nem jár plusz kellemetlenséggel.
  • Az alkalmazott biomarkerek segítségével pontosan kimutatja, hogy a méhnyakrák kialakulásának folyamata melyik stádiumnál tart. Ennek terápiás következménye van: a teszt egyértelműen jelzi, hogy szükség van-e sebészeti beavatkozásra (szövettani mintavétel) vagy sem. A gyermeket tervező nők esetében fontos ugyanis a méhszáj/méhnyak épsége a magzat egészséges kihordásához, így az ő esetükben különösen lényeges, hogy csak indokolt esetben történjen sebészeti beavatkozás.
  • A CervicLife teszt tehát nem csak azt mondja meg, hogy van-e hrHPV fertőzés (erre ugyanis más HPV tesztek is képesek), hanem a további vizsgálat alapján azt is pontosan meghatározza, hogy a tesztet követően mikor, milyen vizsgálatok és beavatkozások szükségesek.
  • A citológiai vizsgálat emellett segít kiszűrni azt a néhány százaléknyi esetet is, amikor a méhnyakrák kialakulásának hátterében nem a HPV fertőzés áll, erre ugyanis a nőgyógyászati citológiánál pontosabb vizsgálat egyelőre nincsen.

Maximális biztonság

A CervicLife méhnyakrák szűrés segítségével a méhnyakrák valóban megelőzhető! A CervicLife teszt negatív predikciós értéke 99,92%*, ami azt jelenti, hogy negatív teszt esetén a páciens esélye a CIN3 rákmegelőző állapot kialakulására az elkövetkező 5 évben mindössze 0,08%.

Mennyibe kerül a CervicLife szűrés?

Klinikánkon a CervicLife HPV és méhnyakrákszűrés ára országosan is a legkedvezőbbek között van. A CervicLife vizsgálat ára megtalálható árlistánkban, a Nőgyógyászat szekcióban. A feltüntetett ár tartalmazza a kenetvételt és a levett kenet fentiekben részletezett vizsgálatát. Az ár nem tartalmaz részletes nőgyógyászati vizsgálatot!

Megosztás

Áraink

Szakorvosi vizsgálat25.000 Ft
Szakorvosi kontroll20.000 Ft
Szakorvosi vizsgálat + citológia30.000 Ft
Szakorvosi vizsgálat + HPV38.000 Ft
STD (csak szakorvosi vizsgálattal együtt vehető igénybe)6.000 Ft / db
Intimlézeres inkontinencia kezelés (Dr. Balogh Illés)130.000 Ft
Intimlézeres inkontinencia kezelés (2 kezeléses csomag) (Dr. Balogh Illés)200.000 Ft
Intimlézeres inkontinencia kezelés (4+1 kezeléses terápia, a hatodik kezeléstől kezelésenként vizitdíj fizetendő) (Dr. Balogh Illés)450.000 Ft
Hüvelyi ultrahang (Dr. Balogh Illés)8.000 Ft
Condyloma lézeres eltávolítása (Dr. Balogh Illés)25.000 Ft

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Kapcsolódó háttéranyagaink

Go to Top