Medicina Egészségközpont
Főoldal/Szűrések/Komplex gasztroenterológiai állapotfelmérés
On-line bejelentkezés
(+36) 1 224 54 24

Komplex gasztroenterológiai állapotfelmérés

Klinikánk legújabb szolgáltatásának keretében komplex, a teljes emésztőszervrendszerre kiterjedő állapotfelmérést nyújtunk Önnek. Ennek részeként gasztroenterológus szakorvosunk részletesen kikérdezi Önt az esetleges tüneteiről, korábbi kórelőzményeiről, illetve családja kórtörténetéről. Ezt követően elvégzésre kerül egy általános gasztroenterológiai vizsgálat, valamint egy részletes hasi ultrahangvizsgálat is. Az eredmények alapján javaslatot teszünk Önnek a további szűrővizsgálatok elvégzésére, így a vastagbéltükrözéses vizsgálatra (kolonoszkópia), gyomorpanaszok esetén pedig – ha erre valóban szükség van – a gyomortükrözéses vizsgálatra (gasztroszkópia).

Kinek ajánlott a komplex gasztroenterológiai állapotfelmérés?

Ajánlott a vizsgálat azokban az esetekben, ha:

 • Ön teljesen egészséges, szeretne azonban megbizonyosodni róla, hogy a szervezetében biztosan nincsen jelen semmiféle gyomor- és bélrendszeri probléma,
 • Önnél enyhébb vagy súlyosabb, a gyomrot vagy a bélrendszert érintő panaszok állnak fenn rövidebb vagy hosszabb ideje, és szeretné magát a legszakszerűbb módon kivizsgáltatni,
 • Ön vastagbéltükrözésen szeretne részt venni, amely előtt több okból is előnyös egy komplex gasztroenterológiai állapotfelmérés elvégzése.

Miért előnyös Önnek a komplex gasztroenterológiai állapotfelmérés elvégzése?

A vastagbéltükrözés elvégzése 50 éves kor felett egészségesen is mindenki számára javasolt. A vizsgálatra azért van szükség, hogy a vastagbélrák megelőző állapotainak tekintett polipok időben történő eltávolításával megelőzhető legyen a vastagbélrák későbbi kialakulása.

A vastagbéltükrözéses vizsgálatot megelőzően azért szükséges részt vennünk egy általános állapotfelmérésen is, mert egyes esetekben – különösen altatásban – a megfelelő előzetes kezelések nélkül nem javasolt a kolonoszkópia azonnali elvégzése. Melyek lehetnek ezek az esetek?

 • Ilyen eset lehet például, ha Önről kiderül, hogy cukorbetegségben szenved: ekkor előbb megfelelően be kell állítanunk a vércukorszintjét, és csak ezt követően fogunk sort keríteni a vastagbéltükrözéses vizsgálatra.
 • Ugyanez igaz a magas vérnyomásra is: ha Önnél túlságosan magasnak adódnak a vérnyomás értékei, akkor előbb ezt kell kezelni, és csak ezt követően szabad elvégezni a kolonoszkópiás vizsgálatot.
 • Szintén szükség van egy előzetes állapotfelmérésre és a vizsgálat megtervezésére abban az esetben is, ha Ön valamilyen gyógyszert szed. A véralvadásgátló és a vérlemezkék összecsapzódását gátló gyógyszerek, köztük az aszpirin szedését is fel kell függeszteni akkor, ha Ön kolonoszkópiás vizsgálatot szeretne végeztetni a közeljövőben.

A fenti néhány általános példa egyaránt jól illusztrálja, hogy mennyire fontos számunkra az Ön biztonsága. Az ideális belgyógyászati állapot megteremtésével mind a vastagbéltükrözés, mind az esetlegesen szintén elvégzett gyomortükrözés során a lehető legalacsonyabbra csökkentjük a vizsgálatokkal járó esetleges komplikációk vagy szövődmények megjelenésének kockázatait. A vizsgálatok személyre szabott előkészítéséről van tehát szó, amelyet követően Ön maximális biztonságban érezheti magát a klinikánkon elvégzendő vizsgálatok alatt.

Milyen vizsgálatokból áll a komplex gasztroenterológiai állapotfelmérés?

A gasztroenterológiai állapotfelmérés részeként szakorvosunk először átbeszéli Önnel az esetlegesen jelen lévő belgyógyászati- és bélrendszeri panaszait, korábbi kórelőzményeit, valamint a családjában korábban rendszeresen előforduló bélproblémákat (amennyiben voltak ilyenek).

Ezt különféle laborvizsgálatok és egy általános belgyógyászati állapotfelmérés követi, amely néhány egyszerű és könnyen elvégezhető fizikális vizsgálatból áll. Ezután egy részletes hasi ultrahangvizsgálat következik, amelynek során jól ábrázolható:

 • a máj,
 • az epehólyag,
 • az epeutak,
 • a hasnyálmirigy,
 • a lép,
 • a vesék
 • a medencei szervek,
 • a hasban lefutó nagy artériák és vénák,
 • a hasban vagy mellkasban esetlegesen jelenlévő kóros folyadékgyülem,
 • az esetlegesen megnagyobbodott nyirokcsomók
 • és számos egyéb kóros eltérés.

A hasi ultrahangvizsgálatot jó minőségű készülékkel és gyakorlott szakemberrel végezzük, így számos betegség felfedezhető és egyben ki is zárható a segítségével. Mindezen eredmények alapján az is pontosan meghatározható, hogy milyen elővizsgálatokra lesz esetlegesen szükség a vastagbéltükrözés elvégzése előtt. Meghatározható továbbá az is, hogy alkalmas-e Ön az altatásban végzett vastagbéltükrözésre, vagy van-e olyan körülmény, amely kizárja a vizsgálat altatásban történő alkalmazásának lehetőségét.

Hol jelentkezhet a komplex gasztroenterológiai állapotfelmérésre?

Bejelentkezéshez kérhet időpontot on-line űrlapunk kitöltésével ide kattintva.

Nyitvatartási időben hívhatja telefonszámunkat, ahol recepciónkkal azonnal tud Önnek alkalmas időpontot foglalni: Elérhetőségeink

Megosztás

Áraink

Szakorvosi vizsgálat25.000 Ft
Szakorvosi kontroll20.000 Ft
Szakorvosi konzultáció14.000 Ft
Gastroszkópia (gyomortükrözés)39.000 Ft
Kolonoszkópia (vastagbéltükrözés)59.000 Ft
Altatás20.000 Ft
Bódítás10.000 Ft
Gastroszkópia (gyomortükrözés) + Kolonoszkópia (vastagbéltükrözés)95.000 Ft
Gastroszkópia (gyomortükrözés) + Kolonoszkópia (vastagbéltükrözés) altatásban135.000 Ft
Polypectomia első8.000 Ft / db
Polypectomia továbbiak4.000 Ft / db
Szövettan11.000 Ft / db

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Specialitásaink

Go to Top