Sebkezelő Centrum

Szakrendelés

Istenhegyi Magánklinika Sebkezelő Centrum

Az egész országban egyedülálló seb- és nyiroködémakezelő centrum indult a budapesti Istenhegyi Klinikán, amely nemcsak korszerű szaktudást nyújt a kezelésre jelentkező betegeknek, hanem a nem gyógyuló sebek kezelésében használatos, jelenlegi legkorszerűbb technológiai eszközökkel is rendelkezik: a legjobb sebfedő anyagok mellett a lökéshullám-terápiának nevezett eljárás, az alacsony intenzitású fényt alkalmazó lágylézer terápia és a szén-dioxid fürdős kezelés is egyaránt elérhető.

A krónikus sebek ellátása világszerte is igen komoly problémát jelent és a kezelések helyzete jelenleg Magyarországon sem nevezhető megfelelőnek. Ez tette indokolttá egy seb- és nyiroködéma-kezelő szakrendelő létrehozását, amelynek szakmai vezetője prof. dr. Daróczy Judit címzetes egyetemi tanár, bőrgyógyász, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, aki 1981-ban, Nagy-Britanniában és Németországban kapcsolódott be a nyiroködéma kialakulásának és szövettani jellemzőinek a kutatásába.

A professzor asszony a nem gyógyuló sebek kezelésének specialistájaként immár több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a sebkezelésben. Már az 1990-es években létrehozott egy olyan osztályt, ahol a sebkezelést a nyiroködéma kezeléssel kötötte össze: ez azért fontos, mert a krónikus sebek gyógyulásában a sebkezelés mellett a nyiroködéma szakszerű kezelése is meghatározó.

A centrumban egyaránt modern módszerekkel kezelik a cukorbeteg lábon és a nyiroködémában kialakult sebeket, az érszűkület okozta krónikus sebeket, valamint a vénás elégtelenség okozta sebeket. A sebkezelés mellett az ödémamentesítő kezelés is elérhető.

A korszerű sebkezelés széles körű kutatásokra és tapasztalatokra épül és igyekszik kiküszöbölni a sebgyógyulást akadályozó okokat és a folyamatosan fennálló krónikus gyulladást. Az Istenhegyi Klinika Sebkezelő Centruma a jelenleg elérhető legjobb sebfedő anyagok felhasználásával a legkorszerűbb sebkezelést valósítja meg, igazodva a nemzetközi irányelvekhez.

A lökéshullám-terápiának nevezett eljárással – a hagyományos sebkezelő módszerekkel kiegészítve – igen látványos eredmények érhetőek el a sebgyógyulásban. A több, heti gyakoriságban alkalmazott kezelésekből álló terápia során látványosan és fokozatosan csökken a seb nagysága és mélysége. A seb begyógyulása is bekövetkezhet. A gyógyulásnak természetesen akkor van a legnagyobb esélye, ha a seb korai állapotban kerül felismerésre és kezelésre. A lineáris lökéshullám terápia segítségével meggyógyítható és hosszú évekig olyan egészséges állapotban őrizhető meg a cukorbeteg láb, amellyel megfelelő életminőségben lehet élni!

Az alacsony intenzitású fényt alkalmazó lágylézer terápia hatásának klinikai vizsgálatai a cukorbeteg lábon kialakult sebek kezelésében – a hagyományos sebkezelési módszerekkel kombinálva – egyértelműen pozitív eredményeket mutatnak. A lágylézer befolyásol több sejtélettani mechanizmust, amelyek segítik a sebgyógyulást. A kutatási eredmények alapján az Istenhegyi Klinikán is elérhető lágylézer eljárást ezért érdemes alkalmazni a nehezen gyógyuló sebek kezelésénél a szintén hatékony lökéshullám terápiával ötvözve.

A bőrön keresztül felszívódó szén-dioxid gáz javítja a bőr hajszálereinek keringését, ami a szén-dioxid fürdő ideje alatt szabad szemmel is jól látható a gázzal érintkező bőrfelületeken. Az emberi bőrön átdiffundáló szén-dioxid alapú gázelegy azonnali értágító, vérkeringést fokozó hatású a bőr és a bőr alatti kötőszövetekben, és néhány percen belül hasonló keringésfokozódás tapasztalható a belső szervekben is. A keringés teljesítménye nő, a véreloszlás a perifériás keringés szempontjából kedvezőbbé válik, ami az eddigi vizsgálatok alapján jótékony hatással bír a sebgyógyulás folyamatára.

Megnevezés Ár
Szakorvosi vizsgálat 22.000 Ft
Szakorvosi kontroll 18.000 Ft
Szakorvosi konzultáció 12.000 Ft
CO2 fürdő 5 alkalmas bérlet 30.000 Ft
Sebkezelés 7.000 Ft
Sebkezelés 10 alkalmas bérlet 60.000 Ft
Lágylézer kezelés 10.000 Ft
Lágylézer kezelés 10 alkalmas bérlet 80.000 Ft
Lökéshullám kezelés 10.000 Ft
Lökéshullám + Sebkezelés 15.000 Ft
Lökéshullám + sebkezelés 5 alkalmas bérlet 60.000 Ft
Podiátriai kezelés 8.000 Ft

Prof. Dr. Daróczy Judit

Rendelési idő: Kedd 10:00 – 18:00 Csütörtök 15:00 – 18:00

On-line időpont egyeztetés

[contact-form-7 404 "Nem található"]

Kapcsolódó cikkeink