/ Specialitások /

Vizelettartási zavar gyógyítása

A spontán hüvelyi szülést követően köhögésre vagy tüsszentésre jelentkező vizelettartási zavar alakulhat ki. Ennek oka, hogy a szülés ideje alatt a gátizomzat rendkívüli mértékben megnyúlik, később azonban nem minden esetben húzódik össze ismét a kellő mértékben. Emiatt húgyhólyagsérv jelentkezhet, és ennek következményeként fog megjelenni idővel a vizelettartási zavar. Ezt az állapotot kezeljük nagyon egyszerűen, alkalmanként mindössze húszperces lézeres beavatkozással.

A lézeres kezelés egy nem sebészi, minimálisan invazív eljárás a vizelettartási zavarok enyhe, közepes és súlyos eseteinek a kezelésére: lényege, hogy a hüvelyfal és a kollagénben dús medencei szalagrendszer feszesítésével támasztja meg a hólyag alapot, és szünteti meg a vizelettartási zavarokat. A nem hámlasztó szén-dioxid lézersugár a hüvelycsatorna szövetét a nyálkahártya károsodása nélkül melegíti fel. A termikus hatásra a húgycsőnyílás és az elülső hüvelyfal területén a kollagén újrarendeződését és új kollagén szintézisét váltja ki. Az újonnan képződő kollagén a medence szalagrendszerének a feszítését idézi elő. Ez támasztja meg a hólyagalapot, és szünteti meg a vizelettartási zavarokat.

Az esetek döntő többségében mindössze két kezelés hatására a hólyagsérv megszűnik, a panaszok eltűnnek. Ha a kontroll vizsgálaton azt tapasztaljuk, hogy a két kezelés nem bizonyulna elegendőnek, akkor további – díjmentes – lézeres kezelést alkalmazunk a megfelelő hatás elérése érdekében. Célunk, hogy minden páciensünk elégedett legyen a kezelés során elért eredményekkel.

Hogyan hat a lézeres kezelés?

Lézeres kezeléseinket a jelenleg elérhető legmodernebb szén-dioxid lézer technológiával végezzük, amelynek hatásmechanizmusa, hogy a kötőszöveti rétegeket – a felette elhelyezkedő hámszövet kihagyásával – felmelegíti, ezzel pedig beindítja a kötőszövetek vastagodásához szükséges regenerációs folyamatokat. A kollagénrostok területére új kötőszöveti sejtek érkeznek, a rostok között pedig új kapcsolatok alakulnak ki. Ez annak köszönhető, hogy a lézersugarak közvetlenül a kollagénrostokra hatnak.

A kezelések fájdalommentesek, érzőideg-végződések ugyanis csak a hüvely hámjában találhatóak, a lézerfényt elnyelő kötőszövetben azonban nem – ezért nincs szükség semmiféle érzéstelenítésre sem a kezelés során. Ön összesen csak egy kis melegséget fog érezni a kezelések alatt, ez azonban nem kellemetlenebb, mint egy átlagos rutin nőgyógyászati vizsgálat.

A lézeres kezelés előnyei

A lézeres kezelés nem igényel vágást és varratot, és nem jár együtt hámsérüléssel vagy vérzéssel. Nem igényel műtéti előkészületeket vagy utókezelést. Biztonságos, gyors és páciensbarát megoldás, mellyel elkerülhetők a hagyományos sebészeti eljárásokkal járó nemkívánatos komplikációk.

A beavatkozás után a páciens azonnal folytathatja a mindennapi tevékenységét. A lábadozási idő rendkívül rövid. A lábadozás ideje alatt nincs szükség fájdalomcsillapítóra vagy antibiotikumos kezelésre.

Mennyire eredményes a lézeres kezelés?

A lézeres kezelések után az enyhe és közepes súlyosságú vizelettartási zavarban szenvedő páciensek csaknem teljesen meggyógyultak, a súlyos vizelettartási zavarban szenvedő pácienseknél pedig az életminőségben mérhető igen jelentős javulást sikerült elérni.

A kezelés hatásosságát klinikai tanulmányok bizonyítják. A kezelések után a vizelettartási zavarok minden mérési paramétere javult. Mellékhatással egyetlen tanulmány során sem találkoztak.

Mi történik a lézeres kezelés során?

A lézerfény felmelegíti a hámszövet alatt elhelyezkedő kötőszövetet. Ezt a hatást egy kilencven fokban elfordított, aranyból készült tükröt tartalmazó lézerfej használatával érjük el. A lézerfej megfelelő beállítását követően a lézersugarak a tükörről felfelé, a mellső hüvelyfalra – vagyis épp a húgyhólyagalapot alátámasztó kötőszöveti rétegekre – vetülnek. A kötőszöveti sejtek – a lézert a hüvely mélyebb területei felől 3-5 milliméterenként a hüvelybemenet felé mozgatva – a hüvely teljes hosszában kapcsolatba kerülnek a jelentős impulzusterhelést kiváltó lézerfénnyel.

A gyors egymásutánban érkező lézersugarak által kiváltott hőhatás következményeként steril gyulladás jön létre a hámszövet alatt elhelyezkedő kötőszövetben. A gyulladás hatására – a szervezet szöveti regenerációs folyamatának részeként – új kötőszöveti sejtek áramlanak ezekre a területekre.

A hüvelyi kötőszövet ennek eredményeként kicserélődik, egyben meg is erősödik – vastagságában csaknem a kétszeresére nő a spontán hüvelyi szülést követő állapothoz képest. Úgy is fogalmazhatunk, hogy az addigi húgyhólyagsérvet most már megfelelően alátámasztó – és ezzel a sérvet megszüntető – kötőszöveti gerenda jön létre. A húgyhólyagsérv súlyosságától függően három vagy több ilyen „gerendát” is létrehozunk, nem egy, hanem több kezelés alatt.

A lézeres kezelés kötőszövet-erősítő hatását egyértelműen igazolják a szövettani vizsgálatok, a vizelettartási zavar pedig már az első kezelést követően is azonnal és lényegesen javulni kezd.

Mennyibe kerül a lézeres kezelés?

Tapasztalataink szerint a kívánt eredmény eléréséhez – az életkortól és a szövetek állapotától függően – általában 3-6 kezelés szükséges.

Pácienseink visszajelzése alapján kialakítottunk egy új, a korábbinál rugalmasabb árazási módszert, amely jobban alkalmazkodik az egyéni igényekhez és különbségekhez.

  • 450.000 Ft-os, négy vagy több kezelésből álló csomagunk továbbra is tartalmazza a minden páciensünknél garantáltan eredményes, szükséges számú kezelésből álló kezelés sorozatot. Ebben a csomagban a negyedik kezelést követően – szükség esetén – ingyenesen biztosítunk további kezeléseket a maximális hatékonyság eléréséhez. Piacvezető árazású terápiás csomagunk célja, hogy az ezt a csomagot választó pácienseink részére a terápiában rejlő maximális gyógyhatást biztosítani tudjuk. Négynél több kezelésre ritkán, hosszabb ideje fennálló, közepesnél erősebb stressz inkontinencia esetében lehet szükség, ahol az inkontinenciát fokozó más tényezők, mint pl. súlytöbblet illetve magasabb életkor is szerepet játszanak.
  • Akinél az előzetes orvosi vizsgálat alapján várhatóan 3 kezelés is elegendő a kívánt gyógyhatás eléréséhez, a korábbinál kedvezőbb áron, 350.000 Ft-ért veheti igénybe a 3 kezelésből álló sorozatot.  Amennyiben a terápia során – az előzetes várakozásoktól eltérően – további kezelés igénye merül fel, azt 130.000 Ft kezelésenkénti áron tudjuk biztosítani.
  • Egyes ritka esetekben (nagyon fiatal páciens, jól regenerálódó szövetek, enyhe fokú stressz inkontinencia esetén) előfordul, hogy már 2 kezeléssel gyógyulást érhetünk el, ezért klinikánkon lehetőség van a terápia kezelésenként történő megvásárlására is. Ez esetben két kezelésből álló terápia 260.000 Ft-ba kerül.

A nőgyógyászati vizsgálatunk során után készséggel segítünk az Önnek legmegfelelőbb csomag kiválasztásában.

 

Kezelésenként fizetett terápia Három kezelésből álló terápia Négy vagy több kezelésből álló terápia
Ár 130 000 Ft 350 000 Ft 450 000 Ft
A feltüntetett árban foglalt lézeres kezelések száma 1 3 4
További kezelések ára kezelésenként 130 000 Ft 130 000 Ft a terápia lezárásáig az esetlegesen szükséges további kezelések ingyenesek
Nőgyógyászati vizsgálat ultrahangos hüvelyfalvastagság méréssel 16.000 Ft értékben
Ajándék inzulinrezisztencia vizsgálat 11.000 Ft értékben
Ajándék Medserv+ HPV szűrés 13.000 Ft étékben 𝗫
Ajándék nagyrutin laborvizsgálat (teljes vérkép + vizelet) + TSH mérés 16.000 Ft értékben 𝗫 𝗫
Ultrahangos hüvelyfalvastagság mérés a terápia végén 8.000 Ft értékben 𝗫
Ajándék vizsgálatok értéke összesen 27.000 Ft
48.000 Ft
64.000 Ft
Árengedmény kezelések árából
𝗫 40.000 Ft
min. 70.000 Ft
Kedvezmények és árengedmények összesen 27.000 Ft
88.000 Ft
min. 134.000 Ft
Extra bónusz: ingyenes kezelések 4 kezelés felett a maximális hatás eléréséig 𝗫
𝗫
130.000 Ft megtakarítás kezelésenként