/ Specialitások /

DiaVitas Szakorvosi Központ

A cukorbetegség, azon belül is a 2-es típusú cukorbetegség korunk egyik legdinamikusabban terjedő népbetegsége. A cukorbetegség a tudomány jelenlegi állása szerint nem gyógyítható, a kezeletlen diabétesz súlyos, halálos szövődmények kialakulásához vezethet. Ezért fontos egyrészt a cukorbetegség korai kimutatása, másrészt az időben történő, megfelelő kezelés. Ennek elengedhetetlen része az orvosi gondozás és az életmódváltás.

Egyes becslések szerint ma Magyarországon 1,5 millió cukorbeteg él, de a diabétesszel érintetteknek több mint a fele még nem tud cukorbetegségéről, mert a diabétesz akár több évig is tünetmentes lehet.

Az inzulinrezisztencia az az állapot, amelyből nagy valószínűséggel kialakul a 2-es típusú cukorbetegség. Azok számára, akik ebben érintettek, a megoldást az életmódváltás jelentheti. Kiemelten fontos számukra, hogy rendszeres orvosi vizsgálatokon vegyenek részt, megfelelő, diétás étrendet kövessenek és rendszeresen mozogjanak.

A DiaVitas Szakorvosi Központ szűrővizsgálatai a cukorbetegséggel kapcsolatos állapot meghatározásával, a diagnózis pontos felállításával kezdődik, amelyekhez kapcsolódik a betegség szövődményeinek szűrésére irányuló vizsgálatok. A program Budapesten egy helyen, az Istenhegyi Magánklinikán érhető el.

A klinikánkon elérhető DiaVitas alap szűrővizsgálat tartalma:

  • terheléses vércukor- és inzulin laborvizsgálat orvosi értékeléssel, konzultációval

DiaVitas Szakorvosi Központ

Ha a szűrővizsgálat alapján a paciensről megállapítják, hogy 2-es típusú cukorbetegség, akkor lehetősége van csatlakozni a DiaVitas Életmódváltó Programhoz, amelyben a résztvevők első alkalommal további egészségügyi vizsgálaton, a későbbiekben évente egy alkalommal rendszeres orvosi kontrollvizsgálaton vesznek részt. Ezen kívül:

  • személyre szabott étkezési tanácsokat kapnak
  • megtanulják mindazokat a szabályokat, amelyek a cukorbeteg diétában elengedhetetlenek
  • személyre szabottan kiválasztják a legmegfelelőbb edzésformákat, és megtanulják a különböző mozgásformák helyes kivitelezését
  • egy aktív közösség részévé válnak, amelynek tagjai megosztják egymással a tapasztalataikat, élményeiket és nehézségeiket, valamint kérdéseket tehetnek fel a program szakértőinek.

Ne hagyja, hogy a betegség irányítsa az életét, jelentkezzen szűrővizsgálatunkra most!

DiaVitas Szakorvosi Központ – Istenhegyi Magánklinika, 1125 Budapest, Istenhegyi út 31/B.
Bejelentkezés és időpont egyeztetés:
Telefon: +36 1 700 4211